Explore the North

Het Grote Onbekende

door Meeuw Jonge Theatermakers, Maritiem Instituut Willem Barentsz, Oerol en Explore the North

Wat denk jij terwijl je naar iemand kijkt die je niet kent? Wat voor inschatting maak je? Kijk je naar uiterlijk, of probeer je ook voorbij huid en haar te kijken? Hoe geef je een onbekende een verhaal? In het programma Het Grote Onbekende gaan jonge, creatieve makers met dit idee aan de slag, samen met studenten van het Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling.

Het Grote Onbekende

Het startpunt is een portretfoto van de studenten. De scribenten van Meeuw Jonge Schrijvers maken op basis van deze foto een verhaal. Wat voor leven hebben deze leeftijdsgenoten, die hun toekomst zien in de zee? Via een multidisciplinair zwaan-kleef-aan project zullen vervolgens ook andere jonge performers hun interpretatie geven van Het Grote Onbekende - de ander.

De resultaten van dit maakproces - en een ontmoeting tussen de makers en de studenten van het Willem Barentsz - zie je tijdens Oerol op de Betonning. Hier lees je meer.

Het Grote Onbekende is een samenwerking tussen Meeuw Jonge Theatermakers, Explore The North, Maritiem Instituut Willem Barentsz en Oerol.